Gastgezin

De kwantiteit en de kwaliteit van de roedel op een hoog peil houden is een van de voorwaarden waaraan een hondenkweker moet voldoen om met succes mooie, gezonde en lieve puppy’s te kunnen blijven aanbieden. Met een zekere regelmaat passen wij daarom de samenstelling van ons hondenbestand aan of kiezen uit een nieuw nestje een pup waarmee we verder willen fokken.

 

Al die hondjes zelf thuis houden vormt echter een probleem. Het zijn er al snel te veel. Niet alleen volgens de wettelijke regels, maar ook in onze eigen beleving.

Daarom werken we graag met gastgezinnen.

Als gastgezin krijgt u een pup van ons als het ware zeer langdurig (feitelijk levenslang) te logeren. Het hondje komt op de leeftijd van ongeveer negen weken bij u in huis en zal pas voor de fok worden ingezet als hij/zij volledig voor de fok goedgekeurd, en oud genoeg is. In de tussentijd zorgt het gastgezin voor het hondje. Zo goed als maar mogelijk is!

Wij bieden u daarbij alle steun.

 

De testen om vast te stellen of de hond geschikt is voor de fok, worden gedaan vanaf eenjarige leeftijd en zijn allen op onze kosten. De tests hebben betrekking op het bottenstelsel van het hondje, het DNA, de ogen, de patella en meer indien nodig. Als blijkt dat 'jouw' hondje op en top in orde is, kan hij/zij worden ingezet om een nestje te krijgen/maken als de tijd daarvoor rijp is.

In geval van een teefje:

De dekking vindt in goed overleg met gastouders en fokker plaats en als deze blijkt te zijn aangeslagen, komt het teefje ruim een week voor de datum waarop ze is uitgerekend naar ons terug.

Ons huis en de daarin aanwezige overige honden, zal voor haar niet vreemd zijn, want gedurende haar verblijf bij het gastgezin komt ze met grote regelmaat even bij ons gezellig op de koffie of een paar dagen logeren.

Zo houden we voeling met elkaar. En dat geldt niet alleen voor de hondjes. Ook gastgezin en fokker blijven door die bezoekjes optimaal met elkaar in contact.

Als de pups geboren zijn, mogen ze na acht tot negen weken naar hun nieuwe baasjes. En dan mag moeder ook weer naar haar huis/gastgezin.

We stellen ons zo voor dat deze procedure zich gemiddeld drie keer zal herhalen in het nog jonge leven van de moederhond. Daarna is ze voorgoed bij u en bent u ook niet langer gastgezin maar eigenaar van jullie schat.

In sporadische gevallen en uiteraard in overleg, bevalt de teef thuis, bij het gastgezin en groeien de pups daar op.

In geval van een reu:

Ook in geval van een reu vind de dekking in goed overleg plaats. Dit kan op diverse manieren: De reu gaat naar de teef, de teef gaat naar de reu, of we gaan gelijkertijd naar de dierenarts (dat zal Anicura in Bergeijk zijn) voor KI (dit zal vrijwel nooit meer gebeuren). in 9 van de 10 gevallen echter, gaat de teef naar de reu zodat hij in zijn eigen omgeving zijn ding kan doen.

Het spreekt voor zich, dat de reu enkel door ons ingezet gaat worden op door ons goedgekeurde en gezonde teefjes.

Immers moeten wij volledig zicht kunnen houden op de genen van de honden in ons fokprogramma.

Interresse?

In een persoonlijk gesprek vertellen we u graag meer over gastgezin worden en gastgezin zijn. Voor een afspraak mag u ons bellen of een berichtje sturen.